Qualitat de l’aire i salut

Estem fets d’aire. Som l’aire que respirem. 

L’oxigen que alliberen les plantes omple els nostres pulmons i nodreix les nostres cèl·lules. Amb cada inspiració ens omplim d’una part de l’atmosfera; amb cada expiració oferim una part de nosaltres al món. En aquest intercanvi gasós s’assenta la nostra vida.

L’aire és essencial per a tots els éssers vius. Ens permet respirar i fa que la Terra sigui un lloc habitable. L’oxigen, que captem en inspirar, és necessari perquè les cèl·lules del nostre organisme puguin obtenir energia a partir dels aliments, mitjançant una sèrie de reaccions químiques.

Per això és important mantenir l’atmosfera en bon estat. I és que la qualitat de l’aire que respirem depèn, en bona mesura, de tots nosaltres.

La contaminació atmosfèrica és un dels principals problemes ambientals que afecten la nostra salut. Les seves causes són diverses: poden tenir un origen natural, com els incendis forestals o
l’activitat volcànica, però el principal agent contaminant és l’activitat humana (principalment deguda als processos industrials i als vehicles de motor).

AdjuntMida
PDF icon Activitat150.99 KB
Curs escolar: