L’Agenda Escolar del Medi Ambient i el Desenvolupament és un recurs d’educació ambiental adreçat a joves estudiants de secundària.
La Diputació de Barcelona, a través de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, l'ofereix als municipis que en són membres.
Conté els apartats característics d’una agenda escolar qualsevol, amb la particularitat que al llarg del curs s’inclouen continguts relacionats amb la sostenibilitat, en forma d'una història, activitats i informacions setmanals diverses. Tot, amb l’objectiu de donar a conèixer entre l’alumnat els conceptes del desenvolupament sostenible i estimular i promoure conductes ambientalment responsables i de respecte vers el medi.
Pel curs 2023-2024, l'Agenda escolar us proposa dedicar 365 dies per viure sense AMB límits.
Aquest curs parlarem de límits, de llibertat, de tolerància, de respecte, de resiliència. Però també de riscos, perquè quan se sobrepassen unes fronteres determinades s’esdevenen conseqüències que poden posar en perill la vida de les persones i tot l’ecosistema que integren.
Les persones no som les úniques amb la capacitat de posar límits. Els sistemes també tenen els seus límits i unes normes que els regeixen i que n’asseguren el bon funcionament. El planeta, com a sistema que és, també té les seves línies vermelles. I és que, malgrat la capacitat d’adaptar-se i de respondre als canvis, la seva capacitat de tolerància a les agressions és finita. Saber quins són aquests límits i no traspassar-los és important: d’això en depèn la nostra supervivència com a espècie.
Aquest curs hem preparat unes orientacions per al professat per si voleu aprofitar els continguts de l'agenda per treballar-los a l'aula.
Ens trobareu a Instagram: @agendaescolardiba on també podeu compartir les activitats que realitzeu aquest curs.
Que tingueu molt bon curs!
Si desitgeu més informació, podeu sol·licitar-la a través d’aquest correu electrònic.