2014-2015

Som pols d’estrelles

Què som? D’on venim?

La nostra aventura va començar fa 15.000 milions d’anys, amb l’aparició de les primeres partícules. Som descendents dels simis i dels bacteris, però també dels astres i les galàxies.

El carboni dels nostres cossos, el calci dels nostres ossos, l'oxigen que respirem, el ferro de la nostra sang... Tota aquesta riquesa elemental prové de les estrelles. Les nostres cèl·lules contenen la història de l’evolució! Els elements que componen el nostre cos són els mateixos que van fundar l’univers.

Som el que mengem!

Som els aliments que ingerim. La terra ens nodreix i ens proporciona l’energia necessària per dur a terme totes les nostres activitats quotidianes: jugar, créixer, estudiar, practicar esport, caminar, córrer, ballar, reproduir-nos...

Qualitat de l’aire i salut

Estem fets d’aire. Som l’aire que respirem. 

L’oxigen que alliberen les plantes omple els nostres pulmons i nodreix les nostres cèl·lules. Amb cada inspiració ens omplim d’una part de l’atmosfera; amb cada expiració oferim una part de nosaltres al món. En aquest intercanvi gasós s’assenta la nostra vida.

La petjada hídrica

La petjada hídrica és un indicador de l’ús de l’aigua. Es defineix com el volum d’aigua dolça que consumeix una persona, una població o un país al cap d’un any. Això inclou l’aigua que bevem i que utilitzem diàriament en la nostra higiene personal i els usos domèstics (com rentar els plats o la roba), però també el que s’anomena l’aigua virtual, és a dir, l’aigua que no veiem, però que es necessita per produir els articles que consumim (menjar, roba, ordinadors, etc.) i els serveis que utilitzem.

Addictes al petroli

La nostra vida ha estat sempre íntimament lligada a la llum solar. Gràcies al sol, les plantes poden créixer i convertir-se en aliment per als animals. Els animals es mengen la cel·lulosa i nosaltres ens mengem les plantes o els animals.

Produïm menjar, vestits, ens desplacem, etc., a partir de la llum solar, acumulada a la Terra des de fa milions i milions d’anys.