salut

Llars netes i lliures de tòxics!

Els productes de neteja són presents a totes les llars. Existeixen estudis que correlacionen determinades substàncies, presents en aquests productes de neteja o perfumats, com el benzè, el formaldehid o els èsters de glicol, amb efectes potencialment cancerígens i al·lergògens.

L’exposició continuada a aquestes substàncies químiques, cada cop més presents a casa nostra, juntament amb la contaminació ambiental i les partícules en l’aire, explicaria, en gran mesura, l’increment de casos de sensibilitat química, èczemes i al·lèrgies.

La carn que menges i el clima que tens

Hamburgueses, embotits, llom, pollastre, bistecs, costelles de xai, llet, formatge, iogurts... Als països desenvolupats es consumeixen més de 200 grams de carn per persona i dia, i gairebé mig litre de llet (o derivats), unes xifres que s’han triplicat en els últims 20 anys.

Però t’has plantejat mai què hi ha al darrere de la carn que menges i quines implicacions té?

A banda de les condicions pèssimes en què han estat criats molts dels animals que mengem, el consum de carn té associades unes conseqüències ambientals i per a la salut.

Temps de (des)connexió!

Un 22% dels adolescents afirma que passa més de 6 hores diàries navegant per la xarxa.

Internet i els telèfons mòbils formen part de les nostres vides. Els telèfons intel·ligents han suposat una revolució en la manera com ens comuniquem i relacionem. El seu ús té avantatges i inconvenients.

Aire contaminat...

La contaminació atmosfèrica afecta milions de persones arreu del món. Les emanacions de partícules i gasos deterioren la salut i el medi ambient, ocasionen olors desagradables, pèrdua de visibilitat i danys a escala local i planetària.

Al següent dibuix es troben representades les principals fonts emissores de contaminants i alguns dels seus efectes. Prova d’identificar-los i reflexiona sobre quines mesures es podrien emprendre a diversos nivells per a mitigar-los.