Què tenen en comú un dònut i la sostenibilitat? No es pot dir que els dònuts siguin l’exemple d’un estil de vida saludable i sostenible, sinó més aviat tot el contrari, sobretot si ho restringim a un punt de vista alimentari. Tanmateix, l’economista anglesa Kate Raworth utilitza la imatge del dònut per il·lustrar l’espai segur i sostenible en què s’ha de desenvolupar la humanitat. En la seva «economia del dònut» parteix de la premissa següent: totes les persones han de tenir cobertes les necessitats bàsiques i, alhora, hi ha tot un seguit de límits planetaris que no podem creuar. En aquest espai (que equivaldria a la massa del dònut) és on ens hem de situar per garantir el benestar de les persones i el seu futur. Es tracta d’un lloc ecològicament segur i socialment just, i es basa en la igualtat de totes les persones. Es tracta, doncs, de reduir les desigualtats i perseguir la sostenibilitat des d’un punt de vista ambiental, però també social i econòmic, de manera que totes i tots puguem estar en la part saborosa del dònut.
Amb aquesta activitat aprendrem més coses sobre aquesta teoria!
Adjunt | Mida |
---|---|
![]() | 816.92 KB |