alimentació

Medicines naturals: plantes i aliments que curen

La naturalesa no només ens ofereix un medi on poder viure, ballar, córrer, passejar o estudiar, sinó que també ens proveeix d’aliments i medecines, necessaris per al nostre bon estat de salut. De fet, molts dels medicaments que trobem avui dia a les farmàcies han estat elaborats a partir de plantes amb propietats curatives. N’és un bon exemple l’aspirina. El seu principi actiu, l’àcid acetilsalicílic, s’elabora a partir de l’extracte de l’escorça de salze (Salix sp.), un producte utilitzat des de fa milers d’anys per les seves propietats medicinals.

Dissenya el teu menú!

Sabies que...? Una bona alimentació pot prevenir-te de moltes malalties. Una dieta equilibrada consisteix en un 55% d’hidrats de carboni* (també anomenats glúcids* o sucres), d’un 30% a un 35% de lípids* (greixos) i d’un 10% a un 15% de proteïnes* (percentatge en referència a l’energia total ingerida).

Pàgina 86

Cuinem amb patates

La patata és un dels plats que admet més preparacions (com a entrant, com a primer plat o com a acompanyament d’altres). A continuació trobareu un parell de receptes amb les quals podreu sorprendre els vostres familiars o amics! Trieu la que més us agradi o deixeu volar la imaginació i inventeu-la vosaltres mateixos! 

Horts amb productes de temporada: estan de moda!

L’agricultura ecològica i sostenible tracta de mantenir la producció sense malmetre el medi ambient. Diversos Objectius de Desenvolupament Sostenible coincideixen en el fet que és del tot necessari promoure aquest tipus d’agricultura (objectius núm. 2 i núm. 12). Amb els fertilitzants de síntesi i els plaguicides la producció agrícola va augmentar molt, ja que les collites no es veien afectades per les plagues. Se n’ha pagat un preu molt alt, però, tant ambientalment com en la salut humana.

El llegum... bum-bum!

Un dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides és que tothom tingui accés a una alimentació de qualitat i no passi fam. Els llegums són un dels recursos alimentaris més importants del planeta i tenen una gran importància en la salut, la dieta i el nostre entorn.