Agenda escolar 2022-23: Guia per al professorat sobre qualitat de l'aire

La contaminació atmosfèrica és un fenomen poc visible als ulls i, i tot el que no es veu o no s’anomena, pot semblar que no existeixi.

El fet és que la contaminació atmosfèrica és un problema greu que posa en perill la vida de les persones i de la resta d’éssers vius de la Terra. Més de 7 milions de persones moren cada any com a conseqüència de malalties causades per la contaminació atmosfèrica. Espècies arreu del món estan en perill o han desaparegut com a conseqüència de l’empobriment del seu hàbitat causat pels contaminants atmosfèrics, entre d’altres. L’espècie humana només és una espècie més. I n’és la principal responsable. És hora de fer visible aquest problema i de prendre part per a millorar la qualitat de l’aire.

 

Aquest curs hem preparat diversos continguts complementaris per al professorat per treballar-los a l'aula: per cadascun dels 5 blocs temàtics que trobareu a les imatges de sota es detallen els continguts per treballar a l’aula, la proposta pedagògica amb enllaços als QR de l'agenda relacionats, enllaços d’interès per saber-ne més, àmbits curriculars i competències bàsiques.

 

També hi trobareu diades internacionals relacionades amb el medi ambient. Podeu aprofitar per comentar-les a classe i aprofundir en cadascun dels temes.
 

 yesCliqueu a la imatge per anar als continguts.