Els mars i els oceans són essencials per a la vida: regulen el clima i ens proporcionen aliments i altres recursos. Actualment, però, la contaminació, la sobrepesca, l’ocupació del litoral, la pesca industrial, l’aqüicultura insostenible i la introducció d’espècies invasores, entre d’altres, amenacen el medi marí. Existeixen alternatives basades en mètodes de pesca artesanal i sostenible que nosaltres, com a consumidors, podem afavorir. Com? A continuació et donem algunes idees!
Què hem de demanar del peix que comprem o mengem?
- FIXA’T EN L’ETIQUETA per conèixer-ne la procedència, el mètode de producció o de cria, etc.
- REBUTJA ELS PETITONS, que encara no s’han reproduït.
- ESCULL PEIX DE TEMPORADA I PESCAT A LES COSTES CATALANES! Serà més fresc i alhora estalviaràs grans despeses d’energia en el transport, la conservació, etc.
- MILLOR PESCAT AMB MÈTODES ARTESANALS, selectius, que amb grans xarxes que arrosseguen tot tipus d’animals.
- QUE SIGUI FRESC. Al moment de comprar-lo, assegura’t que el peix sigui net, lluent, de tacte suau i tingui la pell humida. Per l’olor també ho podràs saber.
- EVITA LES ESPÈCIES AMENAÇADES i que es troben actualment en perill d’extinció, com la tonyina vermella, el bacallà del nord o el llagostí.
- NO ET LIMITIS A CONSUMIR únicament les espècies de peix que ja coneixes. Atreveix-te a tastar-ne de noves i a cuinar-les d’una altra manera!
No et deixis enganyar!
A l’hora de comprar no vagis peix! Recorda que la sobrepesca és un dels problemes principals que amenacen l’ecosistema marí. Si vols tenir peix durant molts anys, consumeix-ne de manera variada i amb moderació!
Adjunt | Mida |
---|---|
Activitat | 229.94 KB |
Curs escolar:
Etiquetes: