Darrere d'una fotografia

Després d’una catàstrofe natural... «Encara que l'objectiu és salvar vides i lluitar contra les malalties, també és important tractar els riscos subjacents, com ara les escombraries sòlides i líquides, els productes químics industrials, el tractament de les aigües residuals i la salinització de l'aigua potable. El dany als ports i a la infraestructura industrial pot ser sever, amb riscs incalculables per a la salut humana. Així mateix, revitalitzar lescomunitats locals i els seus mitjans de vida requerirà la rehabilitació i  protecció vital dels ecosistemes naturals, en particular dels manglars i els esculls de coral».

Pàgina 83.Font: Klaus Toepfer, director executiu del PNUMA (Programa de Nacions Unides per al Medi Ambient).

Sabies que… El director general adjunt de l'Organització per a l'Alimentació i l'Agricultura (FAO) va assenyalar que el canvi climàtic (que agreujarà les conseqüències de les sequeres, inundacions, tempestes i degradació de la terra)  afectarà especialment els més de 840 milions de persones de tot el món que pateixen fam, de les quals uns 800 milions viuen en països en via de desenvolupament.

Pàgina 85. Font: dipòsit de documents de la FAO (Organització per a l’Alimentació i l’Agricultura).

Sabies que… Diversos països de l'Àfrica del sud i de l'est s'enfronten des de fa diversos anys a la sequera. Malawi, Zimbabwe, Zàmbia, Lesotho, Swazilàndia, Mauritània, Moçambic, Etiòpia i Eritrea són els països més afectats de la zona. La falta de collites i la mort del bestiar han provocat l'escassetat alimentària, i moltes persones viuen actualment sota l'amenaça de la fam.

Pàgina 89

 

AdjuntMida
PDF icon Activitat240.83 KB
Curs escolar: