societat i participació

Temps x temps

Els Bancs del Temps són iniciatives comunitàries d’intercanvi de temps. La moneda deixa de ser el motor de canvi i les hores o els minuts es converteixen, doncs, en la unitat de la transacció. Allò que es "presta" i es "rep" és temps dedicat a les persones. Totes les habilitats tenen el mateix valor, independentment del tipus de servei ofert, només es comptabilitzaran en funció del temps invertit.

Flash mobilitza't!

La paraula flashmob significa, literalment, mobilització instantània. Els flashmob suposen una manera innovadora, divertida i sorprenent d’utilitzar l’espai públic i de mobilitzarse, encara que sigui esporàdicament, per a una acció. En l’àmbit del medi ambient, ja hi comença haver algunes iniciatives d’aquest tipus, tot i
que encara són força emergents.

No a l'oli de palma!

Arreu del món es talen milers d'hectàrees de bosc per convertir-les en plantacions de palma, de la qual s'obtindrà oli, que serà utilitzat en el camp de l'alimentació, la cosmètica o els agrocombustibles. S'estima que la meitat dels productes que trobem avui en dia als supermercats contenen oli de palma. Cada any se'n produeixen prop de 40 milions de tones valorades en més de 20.000 milions de dòlars. El 85% es cultiva a Indonèsia i Malàisia i s'exporta a Europa, Amèrica del Nord i Àsia. 

 

ECO vesteix-te!

Anar "de compres" s'ha convertit, en els últims anys, en una activitat d'oci més. 

La publicitat en general, però també la música, les olors i els colors dels aparadors, ens conviden a enetar a les botigues. 

 

Actua des de casa!

I tu, què pots fer?
Planta arbres, utilitza paper reciclat i tingues cura de les teves plantes. Cada cop que utilitzes paper reciclat estàs ajudant el planeta, estalviant aigua i energia. I, alhora, estàs salvant la vida de molts arbres, grans aliats nostres en la lluita contra el canvi climàtic.