L'alimentació


 


El sector alimentari és un dels principals contribuents al canvi climàtic i a la contaminació per diversos motius.


El transport vinculat a la globalització que fa que puguem disposar d’aliments i productes d’arreu del món, que no són propis del nostre entorn proper, i en qualsevol moment de l’any, n’és un d’ells.


I és que desvincular-nos dels ritmes de la natura té una sèrie de conseqüències i contribueix al fet de sobrepassar els límits planetaris.


Cada estació la natura ens ofereix uns aliments característics, amb uns sabors, unes textures i uns colors particulars. Menjar aliments de temporada permet que el nostre cos s’adapti millor als canvis ambientals, ajudant-lo a fer front a les demandes de l’entorn. A més, ambientalment, consumir productes fora de temporada o comprar-los a altres països suposa un cost evitable en transport, benzina, emissions de CO2, fertilitzants, conservants, refrigeració, etc. i, alhora, una pèrdua de nutrients durant el procés.


Aliments com l’all, la remolatxa, el plàtan o l’enciam es produeixen tot l’any. Però, en canvi, d’altres només es produeixen uns mesos en concret.


Per aprofundir en aquesta temàtica us convidem a descarregar-vos algun dels pòsters amb els aliments de temporada que podreu trobar a internet (al portal de la Generalitat n’hi ha uns quants que segur que us podran fer servei!). Us ajudaran a comprovar si el que mengeu o trobeu en parades o supermercats contribueix o no a l’escalfament global.


 


 


 


 



Proposta didàctica complementària


Per treballar el Dia Mundial per la Reducció de les Emissions de CO₂ - 28 de gener (QR)

 



Proposta didàctica complementària


Per treballar el Dia Mundial de l'Educació Ambiental - 26 de gener (QR)

 



yes Torneu a l'índex.