Com afecta la contaminació atmosfèrica al medi ambient?

La contaminació atmosfèrica provoca danys als ecosistemes i malmet la salut. Se la considera un dels principals tòxics ambientals, està involucrada en nombroses malalties i redueix l’esperança de vida.

Les agendes escolars del curs actual s’han centrat en aquesta temàtica, amb la voluntat de conscienciar sobre la necessitat de preservar la qualitat de l’aire.

 


La contaminació atmosfèrica és un problema greu que posa en perill la vida de les persones i de la resta d’éssers vius de la Terra.

Espècies arreu del món estan en perill o han desaparegut a conseqüència de l’empobriment del seu hàbitat causat pels contaminants atmosfèrics, entre d’altres.

De tot això n’estem parlant durant aquest curs a l’Agenda escolar del medi ambient i el desenvolupament, uns materials d’educació ambiental per a joves que aquest any porten per títol 365 dies per millorar la qualitat de l’aire. Al web http://agendaescolar.diba.cat trobareu informació i recursos relacionats amb aquesta temàtica.

Aquest mes, de manera específica, us convidem a navegar per aquest entorn per conèixer com afecta la contaminació atmosfèrica ens afecta com a part del medi ambient que som:  

També ens podreu trobar a l’Instagram: http://www.instagram.com/agendaescolardiba

 

Proposta 

Així com hi ha espècies molt sensibles a la contaminació atmosfèrica, n’hi ha que ens serveixen d’aliades per a millorar la qualitat de l’aire. Plantar arbres als nostres barris i pobles ajuda a millorar la qualitat de l’aire, a més de mitigar el canvi climàtic. Us proposem que mireu aquest breu reportatge. Quines espècies creieu que seria convenient tenir a prop, o bé en quins espais seria convenient plantar més arbres i arbustos al lloc on viuen.

 

Per saber-ne més