Activisme domèstic

No fa falta que t’encadenis a un arbre, que et lliguis una pancarta al cos o que et pintis la pell nua amb pintura vermella davant d’una plaça de toros per reivindicar els drets dels animals. 

L’activisme ambiental adopta moltes formes: des de posades en escena fins a manifestacions al carrer, passant per accions senzilles que podem fer en el nostre dia a dia i que, encara que semblin poca cosa perquè no surten als mitjans de comunicació, poden tenir molt d’impacte quan és molta gent la que les fa.

Les nostres accions individuals poden marcar la diferència. Com a consumidors, per exemple, tenim un poder enorme. Amb les nostres compres, ja sigui de manera directa o indirecta (en demanar als adults que ens comprin allò que desitgem o necessitem), afavorim uns productes o uns altres, i fem que tinguin o no cabuda als mercats. És la llei de l’oferta i la demanda: en deixar de comprar determinats articles (perquè tenen plàstic, per exemple, o perquè venen de lluny o no tenen en compte el benestar animal, etc.), en reduïm la demanda i, per tant, la producció, fins a abolir-los, en benefici d’alternatives més saludables i sostenibles.

Altres mesures com desplaçar-nos a peu o en bicicleta, apagar els llums quan no els fem servir, evitar el consum fantasma, menjar més fruita i verdura de proximitat i de temporada, tenir cura dels materials per allargar-ne la vida, reciclar o utilitzar embolcalls reutilitzables en comptes de paper d’alumini per portar l’entrepà són també formes d’actuar en favor del medi ambient.

AdjuntMida
PDF icon activitat10.pdf440.72 KB
Curs escolar: