Vida salvatge


 


Sabeu què són les ZEPIM i les ZEPA? 


Amb la voluntat de preservar determinats ecosistemes o espècies en perill s’estableixen zones de protecció especial com les ZEPIM, Zones Especialment Protegides d’Importància per al Mediterrani, o les ZEPA, Zones d’Especial Protecció per a les Aus.


En l’actualitat hi ha 9 ZEPIM a Espanya (a Catalunya dues: les Illes Medes i el Cap de Creus) i 662 ZEPA (a Catalunya: 73). 


 


Proposta addicional


Més enllà dels indrets protegits i reservats a la fauna, si obrim bé els ulls, parem bé les orelles i fins i tot ensumem la flaire que ens porta l’aire, ens adonarem que potser no fa falta anar massa lluny per ser testimonis de la vida que batega arreu (flors, plantes, animals minúsculs i altres de majors dimensions...)!


I més ara, que ja es troba ben instaurada la primavera i els paisatges s’omplen de colors i aromes diverses. Us convidem a passejar pel vostre poble o ciutat amb els sentits ben activats, a la recerca de qualsevol mostra de vida salvatge (vegetal o animal). Dibuixeu o anoteu el que heu vist i marqueu en un mapa del vostre municipi on els heu trobat.


Així sabreu quines són les zones amb major diversitat i de més interès en aquest sentit.


 


 


 


 



Proposta didàctica complementària


Per treballar el Dia Mundial de les Aus Migratòries - 12 de maig (QR)

 



Proposta didàctica complementària


Per treballar el Dia Europeu dels Parcs Naturals (QR)

 



yes Torneu a l'índex.