Activitat complementària pel Dia Europeu dels Parcs Naturals

El Dia Europeu dels Parcs Naturals se celebra a tot Europa per commemorar la creació dels primers parcs naturals de Suècia l’any 1909. Fou impulsat per la Federació Europarc, que agrupa els parcs naturals d’Europa, amb l’objectiu de fomentar el suport públic cap a aquestes zones protegides.


 


Proposta didàctica complementària per treballar el Dia Europeu dels Parcs Naturals


Amb motiu d’aquest Dia recollim algunes preguntes i propostes que poden servir per conèixer els parcs naturals i apropar-vos-hi. Podem començar plantejant les següents preguntes a l’aula:


  • Què és un parc natural?


  • Quins parcs naturals coneixeu?


  • En quins heu estat en alguna ocasió?


  • Quins queden a prop d’on sou?


  • Com us sentiu quan esteu en un parc natural?


  • Què és el que més us agrada?

 


Sabíeu que a Catalunya hi ha dues desenes de parcs naturals i molts altres espais naturals?


14 d'aquests parcs naturals es troben dins de la província de Barcelona i són gestionats per la Diputació de Barcelona: formen la Xarxa de Parcs Naturals.


Es tracta d'espais amb valors naturals qualificats, la protecció dels quals es fa amb l'objectiu d'aconseguir-ne la conservació d'una manera compatible amb l'aprofitament ordenat dels seus recursos i l'activitat dels seus habitants.


La Xarxa de Parcs Naturals posa a l'abast de la ciutadania centres d'informació i documentació, itineraris senyalitzats i rutes guiades, museus i exposicions temporals, equipaments pedagògics i culturals, albergs, allotjaments rurals, àrees d'esplai i d'acampada, publicacions i audiovisuals, a més de cursos, tallers i estades ambientals; tot plegat per gaudir, conèixer i respectar el medi natural.


Us convidem a organitzar una sortida des de l’escola –o animar les famílies a fer-ho pel seu compte- a alguns dels espais naturals del territori. Al portal de la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona trobareu informació i propostes perquè l’experiència sigui d’allò més enriquidora.  


 



 



yes Torneu a l'activitat del mes de maig o torneu a l'índex.