Activitat complementària pel Dia Mundial de les Muntanyes 2023

Aquest dia, designat per l’ONU l'any 2003, té com a objectiu conscienciar sobre la importància de les muntanyes per a la vida i pel desenvolupament sostenible.


D’altra banda, també és una bona oportunitat per a promoure la creació d'aliances amb la finalitat d'introduir millores a les muntanyes i a les terres altes del món. 


 


Proposta didàctica complementària per treballar el Dia Mundial de les Muntanyes


Avui es commemora la importància que tenen les muntanyes per a la vida i per a les persones. És una bona oportunitat per reflexionar sobre el seu valor i les relacions que establim amb elles:


  • Què ens aporten?


  • Quines muntanyes coneixeu?


  • Quines formen part del vostre entorn proper?


  • Quines són les vostres favorites i per què?


  • Quines sensacions experimenteu quan sou a la muntanya?


  • Per què val la pena preservar-les?

 


A banda de reflexionar i comentar aquestes qüestions amb l’alumnat a l’aula, us convidem a plasmar en dibuixos i composicions individuals el que signifiquen les muntanyes per a cadascun/a.


 


I a més a més...: Bibliobusos i muntanyes s’uneixen per fer un gran tàndem!


Sabíeu que...?


Els 12 bibliobusos de la Xarxa de Biblioteques Municipals porten nom de muntanyes.


Fins a l’any 1998 els bibliobusos portaven el nom de la ciutat més gran de la zona on hi havia la biblioteca de suport: bibliobús de Berga, de Vilafranca, de Vic... Però aquesta opció no agradava gaire als pobles de la ruta, que s’hi sentien poc identificats, i es va optar per donar-los el nom de muntanyes o cims de la seva àrea geogràfica.


El Bibliobús és un servei bibliotecari itinerant per a municipis entre 300 i 3.000 habitants que es presta en franges d’entre 2 i 3 hores, amb una freqüència setmanal o quinzenal. Té per objectiu garantir que els habitants de municipis petits tinguin accés al sistema públic de lectura, amb la mateixa qualitat que es dona a les biblioteques de la Xarxa de Biblioteques Municipals.

 

Descobreix els bibliobusos, els seus itineraris i els noms que porten clicant aquí! Cavall Bernat, El Castellot, Guilleries, La Mola, Montau, Montnegre, Montserrat, Pedraforca, Puigdon, Serra de Rubió, Serra del Cadí i Tagament.


 



yes Torneu a l'activitat del mes de desembre o torneu a l'índex.