Activitat complementària pel Dia Mundial de l’Energia 2024

Aquest dia té per objectiu augmentar la consciència pública sobre qüestions com l'eficiència energètica, l'ús de fonts d'energia renovables i els vincles entre energia i canvi climàtic. Participa en alguna de les activitats que, de segur, es realitzen al teu municipi o en pobles i ciutats propers!


  


Proposta didàctica complementària per treballar el Dia de l’Energia 


Per a produir l’energia que ens permet tenir llum, fer servir aparells electrònics i electrodomèstics, escalfar-nos..., sovint utilitzem fonts d’energia que generen contaminants atmosfèrics. Per tant, com menys energia utilitzem menys contaminants emetrem.


Organitzeu-vos per grups a classe i enganxeu un gomet damunt de totes aquelles coses que no podríeu utilitzar sense energia. Després reflexioneu de quina manera podríeu reduir el consum d’energia a classe. Trieu una acció i porteu-la a terme durant aquest mes.


Si voleu anar una mica més enllà de la proposta del mes, podeu portar els infants a la reflexió de quines de les coses que tenim a classe necessiten energia per a fabricar-se: llapis, boli, estoig, taula, etc.


Podeu fer la proposta que comencin a enganxar gomets i us adonareu que gairebé tot ha necessitat una indústria al darrere per a produir-se, i de mitjans de transport per a portar-ho fins al punt de venda.


D’aquí, si veieu que el grup està preparat, podeu fer una introducció al consum responsable:


  • Comprar allò que realment necessitem


  • Triar productes sostenibles i de proximitat


  • Allargar la vida dels productes (reutilitzant i reparant)


  • Reciclar

 yes Torneu a l'activitat del mes de febrer o torneu a l'índex.