Sabies que...

La nostra proposta!

Si estàs interessat a conservar la natura i els paisatges del nostre país, des del portal http://www.viulaterra.cat/ca obtindràs informació de les diverses activitats que organitzen les entitats de custòdia del territori: visites guiades a espais naturals, cursos, exposicions, xerrades, etc. Implica’t activament en les iniciatives que es promouen!

La nostra proposta!

El projecte de ciència ciutadana RIU.net disposa d’una app per avaluar la qualitat ecològica dels rius de manera senzilla i oberta a tothom qui vulgui participar i conèixer l’estat dels cursos fluvials. Participa-hi a www.ub.edu/fem/index.php/ca/riunetinici

Et recomanem...

Observadors del Mar és un portal de ciència ciutadana en què es recopilen observacions dels ciutadans sobre fenòmens que tenen lloc al mar. Les dades són utilitzades en els projectes de recerca per comprendre millor l’impacte del canvi climàtic en la biologia i distribució d’espècies. Sigues un observador a http://www.observadorsdelmar.cat/index.php

Et recomanem...

L’aplicació Al K. Polen utilitza les dades obtingudes cada setmana a les diferents estacions de mostreig de pol·len catalanes i t’indica els nivells de cada factor al·lèrgic.

Sabies que...?

La Xarxa de Custòdia del Territori és una organització que vol impulsar el desenvolupament i l’ús de la custòdia del territori al nostre país. A http://custodiaterritori.org/ca, hi trobaràs la informació dels diferents projectes de participació de la societat en la conservació i gestió del medi natural, rural i urbà.

Sabies que...?

El Banc de Llavors del Vallès Oriental és un projecte de recuperació i difusió de les varietats locals de llavors, que té com a objectiu preservar i reivindicar l’agrobiodiversitat cultivada de la comarca. Fes una ullada al seu web, hi trobaràs més de 30 varietats de mongetes! http://www.llavorsvallesoriental.cat/especies

La nostra proposta!

L’app BibliotequesXBM mostra les biblioteques públiques de la província de Barcelona més properes a la posició de l’usuari o respecte a la localització que s’indiqui, i les activitats que s’hi fan.

Per reflexionar-hi...

Dotar-se de poder polític és el millor camí per fer front a la pobresa i encarar els reptes del desenvolupament sostenible. Són els governs locals els que es troben en la posició ideal per facilitar la cooperació entre els organismes públics, el sector privat i la societat civil i tirar endavant les polítiques més adequades i coherents per solucionar les problemàtiques que ens afecten.

Per reflexionar-hi...

A Catalunya hi ha un centenar d’espècies exòtiques invasores. Entre les espècies amb més impacte econòmic destaquen el cargol poma, el musclo zebrat i el mosquit tigre. També hi ha almenys 900 espècies d’origen exòtic: la majoria són plantes, però també hi ha invertebrats, algues, peixos, aus, rèptils i mamífers.

Per reflexionar-hi...

Cada dia respirem uns 10.000 litres d’aire. L’efecte de la contaminació de l’aire produeix més morts que els accidents de trànsit!