Sabies que...

Sabies que...?

El geni Leonardo da Vinci era un amant de la natura i va aplicar els seus estudis sobre la naturalesa en molts dels seus dissenys. Leonardo va dissenyar una màquina voladora, l’ornitòpter, a partir d’un estudi anatòmic dels ocells.

Sabies que...?

El Banc de Llavors del Vallès Oriental és un projecte de recuperació i difusió de les varietats locals de llavors, que té com a objectiu preservar i reivindicar l’agrobiodiversitat cultivada de la comarca. Fes una ullada al seu web, hi trobaràs més de 30 varietats de mongetes! http://www.llavorsvallesoriental.cat/especies

Sabies que...?

La custòdia del territori és un conjunt d’estratègies i instruments que impliquen organitzacions socials i ciutadanes per conservar la natura, el paisatge i el patrimoni cultural de diferents indrets i que requereix la col·laboració dels propietaris d’aquests llocs i la ciutadania. La conservació de la natura no només és responsabilitat de les administracions, és cosa de tots!

Sabies que...?

Degut als pesticides dels camps, les abelles estan en retrocés. Algunes abelles comencen a trobar refugi a les ciutats, fins i tot ja podem degustar mel feta en algunes ciutats europees. Apicultura urbana. Qui ho diria, eh?

Sabies que...?

La Xarxa de Custòdia del Territori és una organització que vol impulsar el desenvolupament i l’ús de la custòdia del territori al nostre país. A http://custodiaterritori.org/ca, hi trobaràs la informació dels diferents projectes de participació de la societat en la conservació i gestió del medi natural, rural i urbà.

Et recomanem...

L’app Residus et diu a quin contenidor va cada objecte i en què es transforma. Gestionar bé els residus ens estalvia diners a tots. Ara ja no tens excusa per no separar correctament els teus residus!

La nostra proposta!

El projecte de ciència ciutadana RIU.net disposa d’una app per avaluar la qualitat ecològica dels rius de manera senzilla i oberta a tothom qui vulgui participar i conèixer l’estat dels cursos fluvials. Participa-hi a www.ub.edu/fem/index.php/ca/riunetinici

Per reflexionar-hi...

Cada dia respirem uns 10.000 litres d’aire. L’efecte de la contaminació de l’aire produeix més morts que els accidents de trànsit!

Per reflexionar-hi...

A Catalunya hi ha un centenar d’espècies exòtiques invasores. Entre les espècies amb més impacte econòmic destaquen el cargol poma, el musclo zebrat i el mosquit tigre. També hi ha almenys 900 espècies d’origen exòtic: la majoria són plantes, però també hi ha invertebrats, algues, peixos, aus, rèptils i mamífers.

Sabies que...?

Els Objectius del Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides són 17 objectius per transformar el món que tenen com a finalitat erradicar la pobresa i la desigualtat i promoure un desenvolupament sostenible per fer front al canvi climàtic. Ves-los descobrint al llarg d’aquesta agenda!