Sabies que...

La nostra proposta!

L’app BibliotequesXBM mostra les biblioteques públiques de la província de Barcelona més properes a la posició de l’usuari o respecte a la localització que s’indiqui, i les activitats que s’hi fan.

Sabies que...?

La Xarxa de Custòdia del Territori és una organització que vol impulsar el desenvolupament i l’ús de la custòdia del territori al nostre país. A http://custodiaterritori.org/ca, hi trobaràs la informació dels diferents projectes de participació de la societat en la conservació i gestió del medi natural, rural i urbà.

Et recomanem...

Ara que ve l’estiu, hi ha diverses apps en què pots consultar l’estat de les platges. A l’app Infoplatges podràs consultar l’estat de les 39 platges metropolitanes abans de posar-hi els peus. I a PlatgesCat trobaràs informació (qualitat de l’aigua, presència de meduses, estat de la mar, etc.) de prop de 300 platges catalanes.

Per reflexionar-hi...

Un pulmó sa és rosat, un pulmó malalt és de color negre. Els habitants de Barcelona els tenen negres, siguin fumadors o no. Reduir el nombre de malalts i morts produïts per la contaminació de l’aire entra dins l’Objectiu del Desenvolupament Sostenible núm. 3: ajudar les persones a viure més temps i en condicions més bones.

Et recomanem...

L’app Residus et diu a quin contenidor va cada objecte i en què es transforma. Gestionar bé els residus ens estalvia diners a tots. Ara ja no tens excusa per no separar correctament els teus residus!

Per reflexionar-hi...

A Catalunya hi ha un centenar d’espècies exòtiques invasores. Entre les espècies amb més impacte econòmic destaquen el cargol poma, el musclo zebrat i el mosquit tigre. També hi ha almenys 900 espècies d’origen exòtic: la majoria són plantes, però també hi ha invertebrats, algues, peixos, aus, rèptils i mamífers.

La nostra proposta!

Our Choice és una aplicació interactiva en què s’examinen les causes de l’escalfament global i es presenten idees i solucions innovadores per tal de frenar-lo. És una aplicació atractiva, plena de fotografies, gràfics interactius i animacions, que vol inspirar els lectors perquè prenguin mesures, no només a títol individual sinó com a participants en els processos polítics de presa de decisions.

Et recomanem...

L’aplicació Al K. Polen utilitza les dades obtingudes cada setmana a les diferents estacions de mostreig de pol·len catalanes i t’indica els nivells de cada factor al·lèrgic.

La nostra proposta!

Vols fer un circuit aeri per la Terra? Visita www.airpano.com i gaudiràs d’unes fantàstiques vistes virtuals de 360°!

La nostra proposta!

A la pàgina web http://www.diba.cat/es/apps trobaràs una llista d’aplicacions de cadascun dels parcs naturals gestionats per la Diputació de Barcelona. Hi trobaràs informació de rutes, llocs d’interès, activitats culturals, etc.