Sabies que...

Sabies que...?

La biònica és l’aplicació de mètodes i sistemes inspirats en la natura per al disseny de ginys i tecnologia. Consisteix en l’anàlisi del funcionament dels éssers vius, i, un cop descoberts els seus mecanismes, materialitzar-los en els aparells.

Et recomanem...

Si vas d’excursió al bosc, emporta’t un biòleg de butxaca! Amb les apps iNaturalist o Natusfera podràs consultar totes les espècies de fauna i flora que et vagis trobant pel camí i de pas ajudaràs els científics a fer un inventari de la zona! Són plataformes de ciència ciutadana per estudiar la biodiversitat.

La nostra proposta!

L’app BibliotequesXBM mostra les biblioteques públiques de la província de Barcelona més properes a la posició de l’usuari o respecte a la localització que s’indiqui, i les activitats que s’hi fan.

Et recomanem...

L’app Residus et diu a quin contenidor va cada objecte i en què es transforma. Gestionar bé els residus ens estalvia diners a tots. Ara ja no tens excusa per no separar correctament els teus residus!

Sabies que...?

Els Objectius del Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides són 17 objectius per transformar el món que tenen com a finalitat erradicar la pobresa i la desigualtat i promoure un desenvolupament sostenible per fer front al canvi climàtic. Ves-los descobrint al llarg d’aquesta agenda!

Per reflexionar-hi...

L’Objectiu del Desenvolupament Sostenible núm. 10 consisteix a reduir la distància entre els més rics i els més pobres. Per això cal que els governs adoptin polítiques, en especial fiscals i salarials, per tal d’aconseguir més igualtat.

Et recomanem...

Observadors del Mar és un portal de ciència ciutadana en què es recopilen observacions dels ciutadans sobre fenòmens que tenen lloc al mar. Les dades són utilitzades en els projectes de recerca per comprendre millor l’impacte del canvi climàtic en la biologia i distribució d’espècies. Sigues un observador a http://www.observadorsdelmar.cat/index.php

Sabies que...?

Les vetes adherents (conegudes com Velcro) són un sistema de tancament ràpid i senzill entre dues superfícies consistent en dues tires de teixit diferent: una consta de ganxos diminuts flexibles i l’altra, de fibres embolicades. Les vetes adherents imiten el sistema d’adherència de les llavors d’una planta als pèls dels animals, i són un clar exemple de disseny inspirat en la natura.

La nostra proposta!

Si te’n vas de vacances, l’app Traductor et pot ser molt pràctica, et pots baixar paquets d’idiomes per fer traduccions sense necessitat d’estar connectat a la xarxa!

Et recomanem...

Ara que ve l’estiu, hi ha diverses apps en què pots consultar l’estat de les platges. A l’app Infoplatges podràs consultar l’estat de les 39 platges metropolitanes abans de posar-hi els peus. I a PlatgesCat trobaràs informació (qualitat de l’aigua, presència de meduses, estat de la mar, etc.) de prop de 300 platges catalanes.