Sabies que...

La nostra proposta!

Our Choice és una aplicació interactiva en què s’examinen les causes de l’escalfament global i es presenten idees i solucions innovadores per tal de frenar-lo. És una aplicació atractiva, plena de fotografies, gràfics interactius i animacions, que vol inspirar els lectors perquè prenguin mesures, no només a títol individual sinó com a participants en els processos polítics de presa de decisions.

Per reflexionar-hi...

Dotar-se de poder polític és el millor camí per fer front a la pobresa i encarar els reptes del desenvolupament sostenible. Són els governs locals els que es troben en la posició ideal per facilitar la cooperació entre els organismes públics, el sector privat i la societat civil i tirar endavant les polítiques més adequades i coherents per solucionar les problemàtiques que ens afecten.

Et recomanem...

Observadors del Mar és un portal de ciència ciutadana en què es recopilen observacions dels ciutadans sobre fenòmens que tenen lloc al mar. Les dades són utilitzades en els projectes de recerca per comprendre millor l’impacte del canvi climàtic en la biologia i distribució d’espècies. Sigues un observador a http://www.observadorsdelmar.cat/index.php

Et recomanem...

Descarrega’t l’app dels Objectius del Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides (Objetivos de Desarrollo Sostenible / Sustainable Development Goals). Amb aquesta aplicació descobriràs com els 17 objectius estan relacionats amb la feina diària dels governs locals, per poder-los implementar.

La nostra proposta!

Benvinguts a Pagès és una oportunitat per descobrir l’origen del que mengem i conèixer les persones que produeixen els nostres aliments. És una activitat que contribueix a fer valer el món de la pagesia i apropar-lo a la ciutadania. Informa-te’n a http://benvingutsapages.cat

Sabies que...?

La custòdia del territori és un conjunt d’estratègies i instruments que impliquen organitzacions socials i ciutadanes per conservar la natura, el paisatge i el patrimoni cultural de diferents indrets i que requereix la col·laboració dels propietaris d’aquests llocs i la ciutadania. La conservació de la natura no només és responsabilitat de les administracions, és cosa de tots!

Sabies que...?

Els cotxes que envaeixen Barcelona són els principals responsables que se superin els índexs de partícules nocives fixats per Europa. És un problema de salut molt important. Cal augmentar el parc de vehicles elèctrics i reduir de forma dràstica els contaminants vehicles dièsel.

Et recomanem...

L’app Caliope EU permet visualitzar el pronòstic de la qualitat de l’aire a Europa i els mapes de concentració dels principals contaminants atmosfèrics: ozó, diòxid de nitrogen, diòxid de sofre i material particulat. A més a més, gràcies al GPS del mòbil et mostra el pronòstic de la qualitat de l’aire de les estacions de monitoratge més properes.

Per reflexionar-hi...

Un pulmó sa és rosat, un pulmó malalt és de color negre. Els habitants de Barcelona els tenen negres, siguin fumadors o no. Reduir el nombre de malalts i morts produïts per la contaminació de l’aire entra dins l’Objectiu del Desenvolupament Sostenible núm. 3: ajudar les persones a viure més temps i en condicions més bones.

La nostra proposta!

Si surts a caçar bolets, l’app Boletus t’ajudarà a identificar els que trobis de forma senzilla. L’app et permet indicar diverses característiques del bolet en qüestió: el color, la forma del capell, etc., i després et proposa els bolets que més s’hi assemblen de la seva base de dades.