societat i participació

Actua des de casa

Amb accions senzilles a nivell local, podem aconseguir grans canvis a nivell mundial. Comença, doncs, actuant des de casa i identifica, en el dibuix, conductes insostenibles que afavoreixen el canvi climàtic. Seràs capaç de trobar-les totes?

Més enllà del petroli

T’imagines un futur en què en lloc d’asfalt hi haguessin prats i boscos, on les persones guanyessin terreny als cotxes, on en comptes de fums respiréssim agradables perfums naturals?
 
Aquesta realitat  és possible! I, a més, existeix!
 
Les ciutats en transició –transition towns, en anglès– són una suma de moviments locals que pretenen mitigar els efectes d’una futura i cada cop més imminent crisi global relacionada amb el pic –o col·lapse– del petroli (peak oil, en anglès).

Espècies en perill

La pèrdua de biodiversitat és una de les principals conseqüències associades al canvi climàtic, un fenomen global íntimament relacionat amb el malbaratament energètic a escala local i mundial. L’increment de la temperatura, la contaminació i la sobreexplotació d’ecosistemes suposa un repte per a moltes espècies, que no s’aconsegueixen adaptar a aquests canvis. Altres espècies envaeixen sistemes que no els són propis. Nosaltres, els humans, també patim aquests canvis.

Contagia el món d’energia positiva!

Si bé tot allò que fem té associat una certa dosi d’energia, no sempre en deriven les mateixes conseqüències per al planeta.

 

En el núvol d’etiquetes següent trobaràs una sèrie d’accions que encara que tinguin associat un cert cost energètic, no contaminen, omplen el planeta “d’energia positiva” i, a més, són gratuïtes!

 

Amb una mica d’imaginació, la llista és infinita!

El que realment importa

Has pensat mai en quines són les coses que et fan realment feliç? Sovint les coses senzilles, que no tenen un valor econòmic, són les més extraordinàries i les que donen valor a la nostra vida. 

 

L'Índex del Planeta Feliç és un indicador que relaciona l'esperança de vida, la percepció subjectiva de felicitat i la petjada ecològica. 

 

Descobreix quin són els països més feliços amb aquesta activitat. 

 

Quin és el teu sentit dominant?

Les persones tenim tendència a utilitzar un sentit més que els altres, tant per a comunicar-nos amb els altres com per a relacionar-nos amb l’entorn.

Saber si som d’un tipus o d’un altre -Visual, Auditiu, Kinestèsic (en el cas que predomini el sentit del tacte), Olfactiu, Gustatiu-, no només ens proporciona informació sobre nosaltres mateixos, sinó també sobre la manera que tenim d’aprendre i d’interactuar amb el món.Descobreix quina és la teva modalitat dominant, responent el següent qüestionari (encercla la resposta amb la que et sentis més identificat)!