residus

Actua des de casa

Amb accions senzilles a nivell local, podem aconseguir grans canvis a nivell mundial. Comença, doncs, actuant des de casa i identifica, en el dibuix, conductes insostenibles que afavoreixen el canvi climàtic. Seràs capaç de trobar-les totes?

Ciutats en transició - el joc de cartes

Ciutats en transició - el joc de cartes

T'has convertit en el nou alcalde de la teva ciutat i la primera mesura com alcalde ha estat adherir-te al moviment de les ciutats en transició per reduir al màxim l'impacte de la teva ciutat sobre el medi ambient.

Seràs capaç de ser el primer jugador a aconseguir reduir l’impacte ambiental de la teva ciutat a nivell zero.

Idea original: Oriol Roselló

Amb aquest fitxer pots descarregar-te el joc per imprimir i retallar les cartes per jugar amb els teus amics.

Viure amb plàstic

Mireu al vostre voltant. Segur que hi trobareu un munt de productes fets amb plàstic: bosses, envasos, ordinadors, bolígrafs, mobles, utensilis de cuina, medicaments, productes de cosmètica i, fins i tot, roba o sabates.

El plàstic és per tot arreu! De fet, és difícil pensar en alguna activitat completament lliure de plàstic. La majoria dels plàstics estan formats per productes derivats del petroli, un combustible fòssil de vida limitada.

Més enllà del petroli

T’imagines un futur en què en lloc d’asfalt hi haguessin prats i boscos, on les persones guanyessin terreny als cotxes, on en comptes de fums respiréssim agradables perfums naturals?
 
Aquesta realitat  és possible! I, a més, existeix!
 
Les ciutats en transició –transition towns, en anglès– són una suma de moviments locals que pretenen mitigar els efectes d’una futura i cada cop més imminent crisi global relacionada amb el pic –o col·lapse– del petroli (peak oil, en anglès).