Activitats

Us heu parat a pensar d’on surten els milers de grans d’arròs que consumim? Al delta de l’Ebre s’hi conreen vastes extensions d’arrossars i és d’on surten els grans que més endavant formaran part de les nostres paelles o arrossos a la cubana.

L’Objectiu de Desenvolupament Sostenible núm. 7 consisteix a garantir que tothom tingui accés a energia verda, assequible i segura.
Bona part de l’energia que usem habitualment encara prové dels combustibles fòssils, que són en bona part els causants del canvi climàtic. Cal una transició...

Us heu sentit mai sorpresos pel vol rasant d’una gavina que frisa per les engrunes del vostre entrepà? Els seus crits agònics ressonen sovint al vostre cervell?

Classes amb centenars de milers d’alumnes? Sí, avui dia és possible gràcies als MOOC (de massive open online course): les plataformes d’aprenentatge en què les mateixes universitats ofereixen cursos en línia de tot tipus de disciplines, oberts a tothom i gratuïts!

Introduir espècies en un territori fora del seu marc natural és un perill per a l’equilibri de l’ecosistema on s’introdueixen. Hi ha una gran quantitat d’espècies exòtiques al nostre territori (més de 1.100 espècies exòtiques catalogades a Catalunya). El problema greu sorgeix quan alguna d’...

L’agricultura ecològica i sostenible tracta de mantenir la producció sense malmetre el medi ambient. Diversos Objectius de Desenvolupament Sostenible coincideixen en el fet que és del tot necessari promoure aquest tipus d’agricultura (objectius núm. 2 i núm. 12). Amb els fertilitzants de síntesi...

L’electromagnetisme és una de les forces fonamentals de la naturalesa. Estem envoltats de camps electromagnètics invisibles a l’ull humà. Per exemple, la radiació del sol, que fa que la vida sobre la Terra sigui possible, són ones electromagnètiques.

L’Objectiu de Desenvolupament Sostenible número 15 consisteix a fer valer els ecosistemes i la diversitat biològica. En aquesta activitat volem que mireu de prop la natura que us envolta i us deixeu meravellar per les seves formes.

La protecció de les costes i els oceans i la utilització dels recursos marins de forma sostenible són uns dels Objectius prioritaris del Desenvolupament Sostenible.

Un dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides és que tothom tingui accés a una alimentació de qualitat i no passi fam. Els llegums són un dels recursos alimentaris més importants del planeta i tenen una gran importància en la salut, la dieta i el nostre entorn.