Noticies

365 dies per mobilitzar-te en favor del planeta

El 22 d’abril de cada any es commemora, amb la celebració del Dia de la Terra, el que es considera el naixement, el 1970, del moviment ambiental modern. En aquell moment, els nord-americans estaven respirant enormes quantitats de gasolina amb plom procedent dels automòbils i la indústria contaminava de manera descontrolada, sense temor a les conseqüències legals ni a la mala premsa que això pogués tenir. Aleshores, als mitjans de comunicació no se sentia a parlar del «medi ambient» i no era una cosa que preocupés especialment.

Nou curs, nova Agenda Escolar!

84.000 alumnes de Catalunya, majoritàriament de la província de Barcelona, ja tenen a les seves mans l’Agenda Escolar del Medi Ambient i el Desenvolupament, un recurs d’educació ambiental que enguany arriba a la seva dinovena edició. Els continguts, aquest cop, ens conviden a actuar i a mobilitzar-nos en favor del medi ambient.

 

Benvinguda institucional

El canvi climàtic, la contaminació i determinades situacions com la generada arran de la Covid-19, ens han portat a adoptar una postura d’humilitat en relació amb la vida. Ens ha calgut arribar a crisis com les actuals per a aprendre que les accions individuals tenen conseqüències a nivell comunitari; que tots estem connectats i ara més que mai en tant que vivim en un món globalitzat i hiperconnectat; que les persones exercim una enorme pressió sobre els ecosistemes i que quan fem un pas enrere, la natura el fa endavant.

L'activisme ambiental

La preocupació vers el medi ambient no ha parat de créixer en els últims anys. Cada cop són més les persones que, conscients dels problemes que amenacen el planeta, es mobilitzen per diferents causes ambientals, com la crisi climàtica, la pèrdua de biodiversitat, l’esgotament dels recursos naturals o la contaminació dels ecosistemes.

Kahoot sobre plàstics

Posa a prova els teus coneixements en relació amb els plàstics, amb aquest Kahoot que hem preparat!

Pots jugar individualment o per equips! Demostra el que saps i tot el que has après durant aquest curs!

Accedeix-hi a través d'aquest enllaç.