Obrir-nos a la natura amb tots els sentits

Observar la vida salvatge al medi natural és una de les activitats més fascinants i gratificants que existeixen. Gaudir de la natura, amb les seves múltiples formes i manifestacions, i durant les diferents estacions, és una experiència saludable i enriquidora per a tots els sentits.

Meravellar-nos amb el recorregut que fan les formigues, amb la sortida o la posta del sol, o amb el cant dels ocells amb l'arribada de la primavera...


Més enllà dels indrets protegits i reservats a la fauna, si obrim bé els ulls, parem bé les orelles i fins i tot ensumem la flaire que ens porta l’aire, ens adonarem que potser no fa falta anar massa lluny per ser testimonis de la vida que batega arreu (flors, plantes, animals minúsculs i altres de majors dimensions...)! Amb la primavera els paisatges s’omplen de colors i aromes diverses. Us convidem a passejar pel vostre poble o ciutat amb els sentits ben actius, a la recerca de qualsevol mostra de vida salvatge (vegetal o animal). També podeu dibuixar o anotar el que heu vist i marqueu en un mapa del vostre municipi on els heu trobat.

Us convidem a tafanejar l'activitat d'aquest mes de l'Agenda Escolar: No molesteu!

I, recordeu: la integritat de la biosfera depèn de la seva biodiversitat. Cada cop que una espècie desapareix, la resta ens tornem més vulnerables als canvis! La pèrdua de biodiversitat és, doncs, un dels 9 límits planetaris que ens posen en perill. Si en voleu saber més, podeu consultar els següents recursos: