recursos

Cuinem amb patates

La patata és un dels plats que admet més preparacions (com a entrant, com a primer plat o com a acompanyament d’altres). A continuació trobareu un parell de receptes amb les quals podreu sorprendre els vostres familiars o amics! Trieu la que més us agradi o deixeu volar la imaginació i inventeu-la vosaltres mateixos! 

Calcula la teva petjada ecològica

La petjada ecològica*, és a dir, l’indicador que calcula l’àrea de sòl ecològicament productiu (cultius, boscos, pastures...) que cada persona, ciutat, regió o país necessita per obtenir tots els recursos que consumeix (aigua, energia, materials, aliments..) i per assimilar els residus que genera (brossa, emissions de CO2...), ens permet ser conscients de les conseqüències  ambientals de les nostres necessitats quotidianes, sobretot si aquest indicador es calcula en relació amb cada habitant.

Moda ecofriendly!

De mitjana, cada espanyol compra almenys un parell de peces de roba al mes. Per tant, tenint en compte que els nostres armaris són finits, també devem llençar un parell de peces cada mes, amb la qual cosa estem generant un volum de residus tèxtils considerable, la major part dels quals van a parar als abocadors (el 89% en el cas de Catalunya).