SETMANA EUROPEA DE L'ENERGIA SOSTENIBLE 2022

dilluns, 26 setembre, 2022

Del 26 al 30 de setembre està programada la Setmana Europea de l'Energia 2022coincidint amb la Setmana Europea de l’Energia Sostenible, una campanya de sensibilització que pretén conscienciar la societat de la necessitat d'implementar el nou model energètic basat en eficiència energètica, producció d'energia d'origen renovable i el paper clau de la ciutadania i les comunitats en aquest nou model.

A Catalunya, la Setmana de l'Energia està organitzada per l'Institut Català d’Energia, Diputació de Barcelona, Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, Àrea Metropolitana de Barcelona, Diputació de Girona, Centre d’Iniciatives Locals per al Medi Ambient de les comarques de Girona (CILMA), Ajuntament de Barcelona, Diputació de Tarragona i Diputació de Lleida.

En un context actual, el consum, la producció i la gestió de l'energia han passat a ser temes clau no només per als països i els governs sinó també per a les empreses i les famílies. És més urgent i important que mai, poder tenir eines per a fer un canvi de relació amb l'energia, que ens permeti ser més sostenibles, més autosuficients i més inclusius i democràtics.

Per tots aquests motius les entitats organitzadores de la campanya d'enguany, volen fer una crida a tots els estaments socials a sumar-se a la transformació verda que ja s'està desenvolupant de manera transversal a Catalunya.

Es proposen una sèrie d'activitats i missatges que els Ajuntaments, les escoles i altres entitats poden organitzar als seus municipis amb el suport de l'ICAEN, la Diputació de Barcelona, la Diputació de Tarragona, la Diputació de Lleida i la Diputació de Barcelona per a informar, sensibilitzar i promoure actuacions com la rehabilitació energètica dels edificis, la producció d'energia a partir de fonts renovables amb projectes d'autoconsum o de comunitats energètiques locals o la mobilitat sostenible eficient i elèctrica.

Els ajuntaments, les entitats, les empreses es poden adherir a la campanya organitzant l'acció de Portes Obertes, o  promovent altres actuacions que ajudin a apoderar a la ciutadania i també a les empreses, a què se sumin a aquesta transformació que ja està en marxa.