Activitat complementària pel Dia Mundial de la Bicicleta

El dia 3 de juny se celebra el Dia Mundial de la Bicicleta amb l’objectiu de promoure aquest mitjà de transport i cridar l’atenció sobre els drets dels ciclistes. Les ciutats de tot el món estan plenes de cotxes. El seu ús indiscriminat genera contaminació i crea desigualtats.


 


Proposta didàctica complementària per treballar el Dia Mundial de la Bicicleta 


La bicicleta és un mitjà de transport alternatiu, econòmic i ecològic, és beneficiós per a la salut i respectuós amb el medi ambient. A pedalejar!


Us proposem fer una pluja d’idees dels beneficis d’anar amb bicicleta.


Coses que poden sortir són: no contamina, fas exercici, és econòmica, ocupa poc espai, no fa soroll, etc.


La manera com arribeu cada dia a l’escola té un gran impacte ambiental i en la nostra salut. Si veniu en cotxe emetreu molts més contaminants que si ho feu en bicicleta o a peu. Hi ha iniciatives com el Camí escolar o el Bicibús que fan que sigui més fàcil arribar a l’escola sense contaminar l’aire!


Agafeu un plànol del vostre poble, barri o ciutat. Traceu el camí que seguiríeu per arribar de casa vostra fins a l’escola a peu o en bicicleta (tingueu en compte els sentits de circulació en el cas de les bicis). Després, intenteu trobar altres companys/es amb qui podríeu compartir el trajecte.


Si us heu engrescat amb la idea del bicibús, us proposem que feu un pas més i organitzeu un bicibús a la vostra escola!


  yes Torneu a l'activitat del mes de juny o torneu a l'índex.