Sabies que...

Per reflexionar-hi...

«Si sabés que el món s’ha d’acabar demà, jo avui encara plantaria un arbre.» (Martin Luther King, ministre de l’Església baptista i activista pels drets de la població negra dels EUA; 1929-1968)

Per reflexionar-hi...

«Quan t’adones del valor de tota la vida, et preocupes menys pel passat i et concentres més en la preservació del futur.» (Dian Fossey, zoòloga i conservacionista nord-americana; 1932-1985)

Per reflexionar-hi...

«Estic convençuda que només podem assolir el nostre potencial humà quan el cap i el cor estan en harmonia.» (Jane Goodall, antropòloga, primatòloga i professora anglesa; 1934)

Per reflexionar-hi...

«Si no és ara, quan? I si no som nosaltres, qui?» (Frase emprada per diversos autors, sovint assignada a Primo Levi, escriptor italià d’origen jueu; 1919-1987)

Per reflexionar-hi...

«Es considera que els dos elements més importants de la nostra vida, com són la terra i les dones, no produeixen res. Aquesta creença és la que ens ha portat a la crisi.» (Vandana Shiva, activista, filòsofa i escriptora índia; 1952)

Per reflexionar-hi...

«Tot està per fer i tot és possible.» (Miquel Martí i Pol, poeta i escriptor català; 1929-2003)

Per reflexionar-hi...

«Som la veu que crida per la vida. Som les generacions del futur i no volem veure’l desaparèixer davant dels nostres ulls. Demanem una lluita real contra el canvi climàtic i reconèixer la situació d’emergència climàtica en què ens trobem.» (Aitor Urruticoechea, 19 anys, de Fridays for Future Barcelona)

Per reflexionar-hi...

«Comença fent el necessari, després el que és possible i de cop i volta estaràs fent l’impossible.» (Sant Francesc d’Assís, fundador de l’orde franciscà, patró dels animals i del medi ambient; 1182-1226)

Per reflexionar-hi...

«A vegades sentim que el que fem és tan sols una gota en el mar, però el mar seria menys si li faltés una gota.» (Mare Teresa de Calcuta, religiosa catòlica d’origen albanès; 1910-1997)

Per reflexionar-hi...

«Tenim l’oportunitat insòlita, increïble i privilegiada de poder canviar el món. Poques generacions han pogut sentir que les seves decisions poden afectar el futur, no només de la seva comunitat local, sinó del conjunt de la Terra.» (Jordi Pigem, filòsof i escriptor català; 1964)