Sabies que...

Sabies que...?

La temperatura mitjana anual a Barcelona s’ha incrementat a un ritme de +0,08 ºC cada dècada des de 1780. Això suposa un augment de la temperatura d’1,9 ºC, des d’aleshores.

Per reflexionar-hi...

«Ser sostenible et fa tornar a l’essència. Et fa ser més feliç.» (María Negro)

Sabies que...?

El transport és una de les grans fonts d’emissió de gasos amb efecte d’hivernacle, tant per l’increment de la mobilitat de persones i mercaderies com per la dependència dels combustibles fòssils. Consumeix el 65 % del petroli que s’extreu atot el món i el 42 % de tota l’energia que es produeix a Catalunya.

Per reflexionar-hi...

El canvi climàtic és una realitat de la qual ja no hi ha cap dubte. Es tracta d’un dels reptes més importants i complexos als quals ens enfrontem com a humanitat.

Per reflexionar-hi...

Si contaminem i malmetem els ecosistemes, comprometem el nostre futur com a espècie.

Per reflexionar-hi...

«Quan una espècie desapareix, deixa de proporcionar un servei a l’ecosistema i això pot alterar-ne l’equilibri.» (Salvador Carranza)

Sabies que...?

Dels divuit anys més càlids des que es tenen registres instrumentals fi ables (1850), disset han estat posteriors a l’any 2000.

Per reflexionar-hi...

El canvi climàtic ja és aquí. I ens afecta a totes i tots sense excepció.

Per reflexionar-hi...

«No és més ric qui més té, sinó qui menys necessita.» (Epicur)

Per reflexionar-hi...

«El ritme actual d’extinció d’espècies és més de cent vegades superior al ritme d’extinció sense l’activitat humana. Cada any dels últims cent s’han extingit tantes espècies com les que haurien desaparegut sense la intervenció humana en un segle.» (Gerardo Ceballos)