Les frases de la semana...

Sabies que...?

Moure’s en bicicleta és un acte revolucionari; millora la salut, la qualitat de l’aire, ajuda a frenar el canvi climàtic, ocupa poc espai públic, no fa soroll i és un mitjà de transport a l’abast de totes les persones.

Sabies que...?

L’exposició maternal a la contaminació de l’aire pot causar el part prematur i el naixement de nounats petits per a la seva edat gestacional.

Per reflexionar-hi...

On entra l’aire i el Sol, no hi entra el doctor. (dita popular)

Sabies que...?

La pluja àcida provoca defoliació de la vegetació, i en arribar al sòl hi provoca rentat de sals minerals i pèrdua de fertilitat. A més, acaba afectant els ecosistemes aquàtics i els éssers vius que els habiten.

Per reflexionar-hi...

Un activista no és qui diu que el riu està brut. Un activista és qui neteja el riu (Ross Perot)

Per reflexionar-hi...

Tots reconeixem que la contaminació de l’aire és un fenomen perillós, però la majoria ho veiem encara com un risc impersonal; pensem “a mi no em tocarà”.

Per reflexionar-hi...

Una cosa que he après en el meu viatge és que les necessitats moltes vegades son innecessàries o imposades per una societat. Existeix la vida alternativa, només has d’estar disposada a mirar diferent. (Eli Nómada, youtuber)

Sabies que...?

Limitar l’emissió de contaminants als valors que marca l’Organització Mundial de la Salut pot prevenir milions de morts prematures i molts més casos de malaltia.

Sabies que...?

Les ciutats podrien posposar el 20% de morts prematures cada any amb una millor planificació urbana i dels transport.

Per reflexionar-hi...

L’essencial és invisible als ulls. (Aintoine de Sant-Exupéry)