2017-2018

Llars verdes, escalfor verda

L’Objectiu de Desenvolupament Sostenible núm. 7 consisteix a garantir que tothom tingui accés a energia verda, assequible i segura.
Bona part de l’energia que usem habitualment encara prové dels combustibles fòssils, que són en bona part els causants del canvi climàtic. Cal una transició energètica cap a fonts d’energia renovables.

Horts amb productes de temporada: estan de moda!

L’agricultura ecològica i sostenible tracta de mantenir la producció sense malmetre el medi ambient. Diversos Objectius de Desenvolupament Sostenible coincideixen en el fet que és del tot necessari promoure aquest tipus d’agricultura (objectius núm. 2 i núm. 12). Amb els fertilitzants de síntesi i els plaguicides la producció agrícola va augmentar molt, ja que les collites no es veien afectades per les plagues. Se n’ha pagat un preu molt alt, però, tant ambientalment com en la salut humana.

Formes vives!

L’Objectiu de Desenvolupament Sostenible número 15 consisteix a fer valer els ecosistemes i la diversitat biològica. En aquesta activitat volem que mireu de prop la natura que us envolta i us deixeu meravellar per les seves formes.

El llegum... bum-bum!

Un dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides és que tothom tingui accés a una alimentació de qualitat i no passi fam. Els llegums són un dels recursos alimentaris més importants del planeta i tenen una gran importància en la salut, la dieta i el nostre entorn.

De fora vingueren i... de casa ens tragueren!

Introduir espècies en un territori fora del seu marc natural és un perill per a l’equilibri de l’ecosistema on s’introdueixen. Hi ha una gran quantitat d’espècies exòtiques al nostre territori (més de 1.100 espècies exòtiques catalogades a Catalunya). El problema greu sorgeix quan alguna d’aquestes espècies és capaç d’expandir-se en un període breu de temps. És aleshores que aquestes espècies exòtiques es converteixen en invasores (a Catalunya n’hi ha registrades més de 100).