2009-2010

Ets consumista?

Cada dia consumim una gran quantitat de productes. Alguns, com els aliments, són indispensables per a satisfer les nostres
necessitats vitals, d’altres, però, són més prescindibles i podríem sobreviure perfectament sense ells.

Actua des de casa!

I tu, què pots fer?
Planta arbres, utilitza paper reciclat i tingues cura de les teves plantes. Cada cop que utilitzes paper reciclat estàs ajudant el planeta, estalviant aigua i energia. I, alhora, estàs salvant la vida de molts arbres, grans aliats nostres en la lluita contra el canvi climàtic.

I tu què ets: solució o problema?

“Qui no decideix formar part de la solució, forma part del problema”, va dir Ramon Folch –un reconegut biòleg i socioecòleg– en una ocasió

I és que com diu la màxima “pensa en global, actua local”, tu ets una part important d’aquest fenomen tan complex que es dóna a nivell mundial. Amb les teves accions, pots contribuir a mitigar els efectes del canvi climàtic o a agreujar-los encara més. Descobreix, tu mateix, si ets solució o problema en relació al canvi climàtic!

Encara ho dubtes?

Encara et mostres escèptic davant l’existència del canvi climàtic?
Les evidències acumulades fins al moment són tals que ja no hi ha lloc per a l’escepticisme. Les dades parlen per si soles: el canvi climàtic ja és aquí i la comunitat científica internacional no en té cap dubte.
A partir dels testimonis de gel i instruments de mesura, s’han pogut obtenir dades de la temperatura i de la concentració de CO2 en els últims 400.000 anys.

Posa't a prova!

El clima està canviant més de pressa que mai  l’activitat humana sembla ser-ne la causa principal. Els canvis produïts al clima afecten ja molts sistemes físics i biològics i els riscs futurs són elevats. La comunitat científica internacional i les investigacions realitzades en aquest àmbit així ho constaten.

Posa a prova els teus coneixements en relació al canvi climàtic i descobreix el missatge que s’oculta!