La natura ens mostra com la vida es contreu i s’expandeix, amb el transcurs de les estacions: s’obre i es tanca, per tornar-se a obrir i començar un nou cicle, a mesura que canvia en temperatura, en formes, en colors, textures i qualitats. La vida batega, es desenvolupa i es transforma cíclicament.
Les civilitzacions d’arreu del món reconeixien la importància dels cicles de la natura per a la supervivència i la salut de les persones i se sincronitzaven amb ells. Cada estació té les seves característiques i els seus efectes sobre nosaltres: a la primavera, els brots es converteixen en fulles i la vida floreix; a l’estiu el sol brilla amb la seva màxima esplendor i ens sentim més vitals i alegres; la tardor ens convida a desprendre’ns d’allò que no necessitem, les fulles cauen i els animals s’afanyen a alimentar-se mentre es preparen per al fred; l’hivern és una oportunitat per descansar i recloure’ns a casa, i agafar forces per encetar un nou cicle.
Respectar els ritmes i els cicles que ens són propis, en cada moment, és important i necessari per a gaudir d’una bona salut. I és que els nostres ritmes biològics estan connectats amb els cicles naturals (dia-nit, estacions, etc.). Tenir-ho present ens ajudarà a reconciliar-nos amb la nostra naturalesa.
D’altra banda, les nostres accions alteren el clima de la Terra, això fa que les estacions siguin cada cop més caòtiques i inexistents. Ens hem desconnectat de la natura, i així ens hem oblidat del que som en realitat. Això fa que sovint ens sentim sols i pensem que a la vida li manca sentit. En restablir els vincles amb la Mare Terra, ens sentim més confiats i segurs, menys sols i la vida adquireix sentit per si mateixa.
Del llibre: “La salut a través del moviment, la natura i l’alimentació” – Núria Gabernet i Díaz
Via giphy.com