Què és la pluja àcida?

Vaig descobrir que l’Adirondack Park va estar greument afectat per la pluja àcida.

La pluja allà va arribar a ser 200 vegades més àcida que la pluja natural degut a la contaminació provinent de les ciutats. Actualment més de 500 llacs i estanys són tan àcids que no poden acollir-hi vida aquàtica. Els arbres han quedat debilitats en no poder absorbir els nutrients necessaris del sòl, així que no sobreviuen fàcilment a les condicions estressants (fred, plagues o malalties). Segons dades del U.S. Forest Service les taxes de morts d’arbres s’han doblat o triplicat en la darrera dècada. Actualment la contaminació atmosfèrica que ha acidificat el medi en moltes àrees dels Estats Units ha disminuït i la situació a Adirondack Park ha millorat. Tot i així, els danys ocasionats per la pluja àcida al medi triguen molts anys a revertir.

A Catalunya ho van patir al voltant de la central tèrmica de Cercs, que va acidificar els boscos i embassaments de la zona. Amb el seu tancament el medi va començar a recuperar-se. Actualment, a Catalunya, la pluja àcida no és un problema important. Tot i així es continua vigilant.

surprise Aquest vídeo de National Geographic ens ho explica, i de passada practico una mica l'anglès que el tinc una mica rovellat.