Allunya’t de la contaminació

Com més a prop ens situem dels focus de contaminació, més contaminants s’incorporaran al nostre organisme. A les ciutats, els contaminants que respirem venen sobretot del trànsit.

Com més a prop ens situem dels focus de contaminació, més contaminants s’incorporaran al nostre organisme. Us proposem que observeu la imatge següent. Quines persones creuen que estan més exposades a la contaminació i per què. Us poden ajudar les indicacions següents.

 

yes Així doncs, caminar per la vorera del costat d’un carrer molt transitat, circular en patinet elèctric entre el trànsit o seure en una terrassa prop dels tubs d’escapaments dels cotxes ens assegura una entrada al nostre cos d’aire altament contaminat.

En aquests casos seria millor triar un itinerari menys transitat o bé triar terrasses de bars allunyades del trànsit.

Els infants, les dones embarassades, la gent gran o les persones amb insuficiències o malalties cardiorespiratòries són les més sensibles a la contaminació de l’aire i per això és encara més important que adoptin mesures per a protegir-se de la contaminació.

 

yes Anar amb bici, tot i que ens situa prop dels focus de contaminació, ens aporta més beneficis que inconvenients.

Un estudi de la Universitat de Cambridge ha demostrat que els beneficis per a la salut que s’obté per l’activitat física superen els inconvenients de respirar contaminants de manera puntual. Tot i així sempre serà millor circular per zones allunyades de la contaminació.

Per altra banda, situar-se en espais elevats ens allunya de les principals fonts contaminants situades a peu de carrer (trànsit). Ajudarà a més si la classe està ventilada.