Regals + sostenibles

10 criteris per fer regals sostenibles!

  1. Embalatges, els mínims! Així estalviaràs residus innecessaris.
  2. D’aquí, millor que d’allà! Opta per productes que hagin estat produïts com més a prop millor. Així evitaràs la despesa addicional d’energia, recursos i emissions de CO2 associada al transport.
  3. Regala experiències o regals fets per tu mateix@! El temps de qualitat que dediquem a les persones és una de les millors maneres de demostrar-los que les estimem.
  4. Certificats, molt millor! Optar per productes acreditats ambientalment és una manera relativament fàcil i còmoda d’apostar pel medi ambient, per la nostra salut i per un món socialment més just i equitatiu.
  5. La roba, orgànica i de proximitat! Feta amb fibres naturals i de producció ecològica, i fabricada tenint en compte processos que respectin el medi ambient i les condicions laborals dels treballadors. I si pot ser confeccionada i produïda aquí, encara millor.
  6. Els productes de cosmètica, naturals i sense oli de palma!
  7. Les joguines, fetes amb materials naturals i renovables (fusta, cartró, cotó o llana, etc.), confeccionades artesanalment i amb un impacte ambiental reduït.
  8. Fes regals conjunts! Evita els pongos posant-te d’acord amb amics o familiars i feu un únic regal conjunt, més valuós!
  9. Dona, repara i reutilitza! Regala allò que ja no facis servir i encara estigui en bon estat!
  10. Racionalitza les teves compres! Abans de comprar, pensa si respon a una necessitat o a un desig, quina serà la vida útil del producte i els impactes ambientals i socials que hi ha al darrere. Valora si realment val la pena la inversió!