10 curiositats sobre l'os polar...

10 curiositats sobre l’os polar...

         

  1. És el carnívor terrestre més gran que existeix actualment a la Terra: el mascle adult pot fer fins a 2,5 metres d’estatura i pot arribar a pesar 600 quilos.
  2. Són nòmades i cacen en gels marins. El seu aliment principal són les foques, tot i que també cacen morses, belugues i peixos.
  3. Viuen al pol Nord o a les zones àrtiques de països com el Canadà, els EUA, Noruega, Groenlàndia i Rússia.
  4. Poden nedar distàncies de fins a 600 km, durant dies. A terra ferma poden arribar als 40 km/h (la mateixa velocitat que un cavall).
  5. Tenen un olfacte molt fi, que els permet detectar foques que es troben a 1,5 m sota el gel i a una distància de fins a 30 km.
  6. Tenen la pell negra (per ajudar-los a absorbir la calor) i la llengua fosca (amb tonalitats que van del blau o púrpura al negre).
  7. No necessiten beure aigua: poden obtenir-la a partir d’una reacció química que descompon el greix emmagatzemat al seu cos.
  8. Durant l’estiu, sobretot quan són a terra ferma, practiquen el que s’anomena hibernació ambulant, un estat de repòs que els ajuda a estalviar energia i recursos fins que torni a arribar l’hivern.
  9. Tenen tres parpelles! Això els ajuda a reduir la quantitat de radiació ultraviolada que els arriba als ulls i els protegeix de la ceguesa causada pels reflexos de la neu.
  10. Actualment es troben en perill d’extinció: només en queden entre uns 20.000 i 25.000 exemplars.