Park(ing) Day

divendres, 15 setembre, 2023

#ParkingDay

Durant aquest dia, que se celebra el tercer divendres de setembre a diverses ciutats del món, diverses places d’aparcament de l’espai públic es transformen de manera creativa en espais per a la ciutadania, mitjançant accions artístiques i participatives de caràcter variat. És una manera de reivindicar més espai públic per a les persones i models de ciutat més sostenibles i menys cotxe-centristes.


És un esdeveniment que se celebra des del 2014 a Barcelona i que consisteix en la transformació temporal de places públiques d'aparcament de cotxes en parcs, jardins o altres formes d'espai públic.

El Park(ing) Day Barcelona és un esdeveniment anual, que coordina Espai Ambiental Cooperativa i ISGLOBAL amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona des del 2014.

Es tracta d’una acció performativa, de sensibilització i reivindicativa, en què diverses entitats, col·lectius i ciutadania en general, transformen de forma temporal places públiques d’aparcament de cotxes en parcs, jardins i altres formes d’aprofitament de l’espai públic, amb l’objectiu de reivindicar un model de ciutat centrat en les persones i en el medi ambient.