Dia Mundial de la Ciència al Servei de la Pau i el Desenvolupament

dijous, 10 novembre, 2022

#DiaCiència

El Dia Mundial de la Ciència per a la Pau i el Desenvolupament és un esdeveniment anual que se celebra a tot el món des de l'any 2002 per recordar el compromís assumit a la Conferència Mundial sobre la Ciència, que es va utilitzar a Budapest el 1999, sota el Auspici de l'Organització de les Nacions Unides per a l'Educació, la Ciència i la Cultura (UNESCO) i el Consell Internacional per a la Ciència (CIC).

Aquest dia neix amb la intenció de renovar el compromís de la ciència com a promotora de la pau i el desenvolupament, posant un èmfasi especial al seu ús responsable en benefici de les societats i, en particular, a favor de l’eradicació de la pobresa i la seguretat humana. Alhora, pretén sensibilitzar la població de la importància de la ciència, bo i pal·liant els buits existents entre aquesta i la societat. Disposar d'una capacitat en ciències bàsiques és beneficiós tant per als països desenvolupats com per als que estan en vies de desenvolupament, atès el seu potencial per fomentar el desenvolupament sostenible i elevar el nivell de vida de les persones. 

Participa en les celebracions del dia a les xarxes socials amb l'etiqueta #DíaDeLaCiencia.

El Dia Mundial de la Ciència se celebra en el marc de l'Any Internacional de les Ciències Bàsiques per al Desenvolupament Sostenible, que va començar el 8 de juliol de 2022. S'anima a tot el personal que es dedica a la ciència i a la comunicació científica o persones aficionades que preparin els seus propis actes per celebrar el Dia Mundial de la Ciència. 


Descarrega el póster