L'activisme ambiental

La preocupació vers el medi ambient no ha parat de créixer en els últims anys. Cada cop són més les persones que, conscients dels problemes que amenacen el planeta, es mobilitzen per diferents causes ambientals, com la crisi climàtica, la pèrdua de biodiversitat, l’esgotament dels recursos naturals o la contaminació dels ecosistemes.

Greta Thunberg, la jove sueca que amb només 15 anys es va manifestar davant del parlament del seu país l’agost del 2018 per reclamar als governs que implementessin mesures per frenar el canvi climàtic, és una de les cares més visibles i actuals de l’activisme ambiental. No obstant això, les primeres mobilitzacions ambientalistes es remunten a mitjans del segle XIX, a Londres, per reividicar un aire i una aigua menys contaminades, arran de l’episodi “La gran pesta” del Tàmesi.

Aquestes agendes volen ser una crida a actuar per preservar la nostra llar, la Terra. Tal com descobriràs al llarg del curs, l’activisme ambiental adopta múltiples formes. No sempre cal sortir al carrer i participar d’una manifestació multitudinària per defensar el medi ambient. També hi ha maneres de fer-ho sense sortir de casa. Del que es tracta és que tu escullis la fórmula que millor s’adapta a tu, i que la facis teva, fent sentir la teva veu i vivint de manera coherent amb els teus valors.

Tens per endavant tot un curs per mobilitzar-te en favor del medi ambient! Som-hi?