Benvinguda institucional

El canvi climàtic, la contaminació i determinades situacions com la generada arran de la Covid-19, ens han portat a adoptar una postura d’humilitat en relació amb la vida. Ens ha calgut arribar a crisis com les actuals per a aprendre que les accions individuals tenen conseqüències a nivell comunitari; que tots estem connectats i ara més que mai en tant que vivim en un món globalitzat i hiperconnectat; que les persones exercim una enorme pressió sobre els ecosistemes i que quan fem un pas enrere, la natura el fa endavant.

Avui en dia, són nombroses les veus que reivindiquen un canvi de paradigma pel que fa a la manera de relacionar-nos amb el medi, cosa que afecta el nostre sistema de creences, però també els hàbits i valors que en els darrers temps han guiat la nostra vida. La Greta Thunberg és tan sols un dels molts exemples que encapçalen aquesta lluita. Una lluita que, en definitiva, ens pertoca a tots, perquè és la nostra. I és que en la salut del planeta hi va el nostre futur i la supervivència com a espècie.

Tens, al teu davant, tot un curs per a mobilitzar-te i actuar en favor del medi ambient. Trobaràs, en aquestes pàgines, un munt d’idees per a fer-ho. Et convidem a enrolar-te en aquesta lluita i a fer sentir la teva veu als quatre vents. Estem convençuts que junts aconseguirem fer d’aquest planeta, un món millor per a totes i tots els qui l’habitem.

Que tinguis molt bon curs! smiley

 

Xesco Gomar

Diputat de l'Àrea d'Acció Climàtica

Diputació de Barcelona