365 dies per frenar l’emergència climàtica

El canvi climàtic és un dels reptes més urgents als quals s'enfronta la humanitat. Les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle causades per les activitats humanes han provocat un augment de la temperatura global del planeta de més d’1ºC respecte de l’època preindustrial.

En l'agenda d’aquest curs hem volgut recollir l’evidència científica i el coneixement acumulat fins ara ue ens recorden que les conseqüències de l’escalfament global ja s’estan donant, aquí i ara, a escala local, però també global. Es tracta d’una crisi sense precedents que ens afecta a totes i a tots i ho farà encara més en un futur no gaire llunyà si no fem res per aturar-ho. Per això, calen canvis en l'àmbit individual i col·lectiu que afectin la manera que tenim de consumir, de produir i de viure. Cal que ens replantegem el model socioeconòmic i l’estil de vida, contrari a les lleis de la natura, si volem evitar desgràcies majors. Ens cal reinventar-nos per seguir endavant!

El temps s’acaba, però encara tenim una oportunitat! L’entusiasme, la imaginació, el compromís i la il·lusió vers un món més sostenible i just són les nostres millors armes per fer del planeta un lloc on puguem continuar vivint durant molts i molts anys.

Entre totes i tots ho farem possible!

Que tingueu molt bon curs!

Xesco Gomar
Diputat de l’Àrea d’Acció Climàtica
Diputació de Barcelona