3 de març. Dia Mundial de la Natura

Un dia que ens recorda la importància de la flora i la fauna i el seu valor ecològic, paisatgístic, genètic, social, científic, econòmic i educatiu entre d’altres.

 

Proposta didàctica complementària per treballar el Dia Mundial de la Natura 

Una reflexió interessant és plantejar als infants la pregunta: Què és la natura?

Aquí ja poden sortir moltes respostes: les flors, les plantes, els animals, etc. En el cas dels animals pot ser interessant fer-los concretar “quins animals són natura”. Amb això volem que arribin a veure que els humans també som animals, i per tant, natura.

I aleshores fer una pluja d’idees de “llocs on hi ha natura”. El que es pretén aquí és que els infants puguin adonar-se que la natura està a tot arreu (i no només als boscos o al mar). Els pobles, i també les ciutats, són plenes de natura! I si ho volem, encara poden estar més plenes!

Si el grup està engrescat amb la idea, podeu parlar de la idea de “renaturalitzar les ciutats i els patis”. Fer que les ciutats siguin més verdes, amb un aire més net per a respirar, amb més espai per estar al carrer, etc. Alhora, podeu parlar de “renaturalitzar els patis”. Hi ha escoles que han apostat per treure el ciment dels seus patis i dotar l’espai exterior de més sorra i més plantes.

 


yes Torneu a l'activitat del mes de març o torneu a l'índex.