17 Objectius per transformar el món!

Els Objectius del Desenvolupament Sostenible (ODS) són un conjunt d'objectius per transformar el món que marcaran el full de ruta de molts països durant els propers anys per tal d'avançar cap al desenvolupament sostenible. El setembre de 2015, 193 països varen acordar 17 Objectius del Desenvolupament Sostenible per tal d'aconseguir aquest repte extraordinari: eradicar la pobresa, combatre la desigualtat i la injustícia i promoure un desenvolupament sostenible per fer front al canvi climàtic.

Els humans tenim la capacitat de canviar el món. Ja hem vist que les nostres activitats posen en perill el fràgil equilibri dels ecosistemes, transformen el paisatge i contaminen l’entorn. Però gràcies a la conscienciació, a l'entesa, i a l'acció de tots plegats també tenim la possibilitat de resoldre aquests problemes. Perquè això passi cal que tots ens hi impliquem.

Al llarg d'aquesta agenda coneixereu els diferents Objectius del Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides a través de les activitats que s'hi proposen. Uns objectius molt ambiciosos que busquen millorar les condicions de vida de tota la Humanitat i construir un món millor en que ningú es quedi enrere.

Amb aquests objectius a l'horitzó tenim molt camí a recórrer! Som-hi tots!

 

Valentí Junyent i Torras

President de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat