2018-2019

Gran Barrera de Corall

Molt lluny d’aquí, a l’altra punta del món... hi ha l’estructura viva més gran del planeta, que es pot veure des de l’espai! Es tracta de la Gran Barrera de Corall.

Consta de milers de milions de petits organismes coneguts com a pòlips de corall. Ocupa una franja de més de 3.000 km sobre una àrea d’aproximadament 348.000 km2. I està situada a la costa de Queensland, al nord-est d’Austràlia.

Moda ecofriendly!

De mitjana, cada espanyol compra almenys un parell de peces de roba al mes. Per tant, tenint en compte que els nostres armaris són finits, també devem llençar un parell de peces cada mes, amb la qual cosa estem generant un volum de residus tèxtils considerable, la major part dels quals van a parar als abocadors (el 89% en el cas de Catalunya).

Llars netes i lliures de tòxics!

Els productes de neteja són presents a totes les llars. Existeixen estudis que correlacionen determinades substàncies, presents en aquests productes de neteja o perfumats, com el benzè, el formaldehid o els èsters de glicol, amb efectes potencialment cancerígens i al·lergògens.

L’exposició continuada a aquestes substàncies químiques, cada cop més presents a casa nostra, juntament amb la contaminació ambiental i les partícules en l’aire, explicaria, en gran mesura, l’increment de casos de sensibilitat química, èczemes i al·lèrgies.

La carn que menges i el clima que tens

Hamburgueses, embotits, llom, pollastre, bistecs, costelles de xai, llet, formatge, iogurts... Als països desenvolupats es consumeixen més de 200 grams de carn per persona i dia, i gairebé mig litre de llet (o derivats), unes xifres que s’han triplicat en els últims 20 anys.

Però t’has plantejat mai què hi ha al darrere de la carn que menges i quines implicacions té?

A banda de les condicions pèssimes en què han estat criats molts dels animals que mengem, el consum de carn té associades unes conseqüències ambientals i per a la salut.

Un Nadal sostenible!

S’apropa Nadal. Qui més, qui menys farà o rebrà algun regal.

Aquesta època de l’any es converteix en una oportunitat per reflexionar sobre les nostres compres. I és que cada acte de consum que fem té associades unes repercussions, no només econòmiques, sinó també ambientals i socials.

Consumir de manera responsable és una de les mesures més efectives per tenir cura del medi ambient i, alhora, de la salut de les persones.

Amb les nostres accions com a consumidors decidim quins productes tenen –o no– cabuda al mercat.

Temps de (des)connexió!

Un 22% dels adolescents afirma que passa més de 6 hores diàries navegant per la xarxa.

Internet i els telèfons mòbils formen part de les nostres vides. Els telèfons intel·ligents han suposat una revolució en la manera com ens comuniquem i relacionem. El seu ús té avantatges i inconvenients.